Innvendig eller utvendig solskjerming?

Innvendig eller utvendig solskjerming?

December 20, 2023
Innvendig eller utvendig solskjerming?

Det finnes en rekke ulike former for solskjerming og det kan være vanskelig å vite hva man skal gå for.I denne artikkelen ser vi på de ulike aspektene ved innvendig og utvendig solskjerming, slik at du kan finne løsningen som passer best for deg.

Hva ønsker du å oppnå med solskjermingen?

Det første du må tenke på er hva slags behov solskjermingen skal dekke. Ønsker du å redusere varmen eller dempe sjenerende lys? Eller kanskje du ønsker å beskytte mot innsyn? For sjenerende lys eller innsyn, er hovedregelen innvendig solskjerming. Hvis målet er å redusere varmen, er utvendig solskjerming ofte det beste valget.

Utvendig solskjerming

Utvendig solskjerming er effektivt for å redusere varmen i et rom. Vindusmarkiser, fasademarkiser, kurvmarkiser, utvendige persienner og zip-screens er noen av løsningene du kan velge mellom. Les mer om utvendig solskjerming her.

Innvendig solskjerming

Innvendig solskjerming, som plisségardiner, rullegardiner og lamellgardiner, er gode alternativer for å regulere lys og innsyn. Fargevalg er viktig her, da mørke farger tar mer lys og sol enn lyse farger. Husk at innvendig solskjerming ikke har de samme varmereduserende egenskapene som utvendig solskjerming.

Les også: Hvordan velge solskjerming

Vedlikehold og pris

Generelt krever innvendig solskjerming mindre vedlikehold enn utvendig, da de ikke utsettes for like mye slitasje. Prisen varierer også, med innvendige løsninger som ofte er rimeligere enn utvendige.

plissegardin stue

Kombiner ulike typer solskjerming

Noen velger å kombinere ulike former for solskjerming. En populær løsning er å bruke både terrassemarkise og zip-screen sammen. Terrassemarkisen gir skygge og beskyttelse mot direkte sollys når du sitter ute på terrassen eller balkongen, og zip-screenen hjelper med å redusere varme og hindre blending uten å blokkere utsikten helt. Denne kombinasjonen er ikke bare funksjonell, men bidrar også til at uteområdet får seg et løft.

Hva skal du velge?

Hva slags type solskjerming som er best for deg kommer an hvilke behov og ønsker du har og hva som lar seg gjøre i boligen du bor i. Vi kommer gjerne på en gratis befaring for å hjelpe deg å finne den rette solskjermingen for deg. Alle våre løsninger kan skreddersys til din bolig.

Bestill gratis befaring