Hva koster solskjerming?

January 5, 2023
Hva koster solskjerming?

Hva koster solskjerming? Dette er et stort spørsmål, som det ikke finnes et kort og godt svar på. Det finnes utallige varianter, hvor faktorer som tilleggsvalg, materiale og størrelse vil spille inn på prisen. Det blir med andre ord litt som å spørre “hvor mye koster en bil?”. I denne artikkelen skal vi se litt nærmere på hva som avgjør prisen for ulike typer solskjerming.

Markiser

Terrassemarkiser er en av de mest populære solskjermingsproduktene i Norge, og er kanskje også den typen som har størst prisforskjell. Folk flest betaler gjerne mellom 15 000 og 50 000 kroner for markiser av høy kvalitet. Du finner likevel masseproduserte varianter helt ned til 2000 kroner, mens du i den andre enden av skalaen kan få markiser helt opp i hundretusenklassen. Valg av materiale, markiseduk, størrelse og styringsfunksjon, samt masseproduserte versus tilpassede markiser, vil føre prisen opp eller ned. 

Les om forskjellene på billig eller dyr solskjerming.

Utvendige persienner 


Prisen på utvendige persienner ligger vanligvis mellom 5000 og 15000 kroner. Her vil størrelse, mål, modell og valg av motor avgjøre sluttprisen. Det er ikke lett å oppgi en eksakt pris, da prisene vil variere etter hvilken løsning som passer best for din bolig.

Zipscreens


Prisen for zipscreens kan ligge på alt fra 4000 til 20 000 kroner per screen. Ulike modeller har ulike duker, med ulike egenskaper med tanke på innsyn, utsyn, og lysinnslipp. Dukene har også forskjellig kvalitet, alt etter hvor slitesterke de er og hvor lang levetid de har. Typen motor og styringsfunksjon vil også påvirke prisen.


Hva koster solskjerming hjemme hos deg? Bestill gratis befaring.

Pris på innvendig solskjerming 


Innvendig solskjerming har også store prisforskjeller, alt etter farge, størrelse og ekstrautstyr. Først og fremst vil kvaliteten og levetiden på solskjermingen være en avgjørende faktor, og det kan kanskje være verdt å investere noen ekstra kroner på produkter som varer. Med et kjapt overslag kan vi si at innvendige persienner koster alt fra 100 til 5000 kroner, plissegardiner 300 til 12 000 kroner, rullegardiner 100 til 12 000 kroner, og lamellgardiner 200 til 35 000 kroner.


Hva påvirker prisen på solskjermingen?


Farge. Masseprodusert solskjerming leveres gjerne i standard farger som hvit, svart, grå og brun, mens solskjermingsleverandører kan leverer produktene i utallige ulike farger. Dette blir gjerne dyrere å produsere, og i hvert enkelt tilfelle blir produktene spesiallaget etter dine spesifikasjoner og mål. Samtidig får du solskjermingen i akkurat den fargen du selv ønsker.


Størrelse. Jo større område solskjerming skal dekke, jo mer må du naturligvis ut med. En standardstørrelse vil koste mindre, mens store vinduer samt ukurante vinkler og former vil trekke prisen opp. 


Utvendig eller innvendig solskjerming. Utvendig solskjerming må være mer rustet for vær og vind. Dersom fjærer og armer på markisen ikke er laget av et bestandig materiale, vil disse slites over tid. Dersom du ønsker at en markise skal vare lengst mulig, er det også viktig å velge en duk som er godt rustet for både regn og vind


Styringsfunksjon. Dette gjelder spesielt utvendige produkter. De fleste markisene leveres motorisert, og fjernkontroll er kanskje den vanligste styringsfunksjonen. Tilleggsvalg, som app-styring, en vind/solsensor eller timer, vil koste mer.


Hva koster solskjerming hos oss?

Valg av solskjerming, materiale, funksjoner, størrelse og tilleggsvalg avgjør hva sluttsummen blir. Vi kommer gjerne på en gratis befaring for å se hva slags solskjerming som passer best for boligen din og informere deg om hva slags muligheter du har.

Trenger du solskjerming?