Utvendig solskjerming – hva skal du velge?

October 29, 2021
Utvendig solskjerming – hva skal du velge?

I sortimentet vårt har vi et stort utvalg terrassemarkiser, vindusmarkiser, screenmarkiser, utvendige persienner og parasoller som er tilpasset det nordiske klimaet. Vi har også pergola som egner seg spesielt godt i vindutsatte områder.

Men hvilket alternativer passer best for deg? Vi tar en gjennomgang av utvendig solskjerming for å oppklare forskjellen på de ulike typene og hva slags fordeler de har. Husk at du kan kontakte oss når som helst dersom du ønsker råd og tips om hva du skal velge til din bolig.

Terrassemarkiser

Som navnet tilsier blir terrassemarkiser er først og fremst laget for å gi solskjerming på terrassen. Markisen monteres fast i vegg eller tak med armer som støtter opp under en duk som strekkes ut for å skjerme for solen. Dette er en fleksibel form for solskjerming som har blitt brukt i Norge i flere tiår. På varme sommerdager vil terrassemarkisen skygge for solen, slik at du kan nyte søndagsfrokosten uten å bekymre deg for at smøret smelter eller at juicen blir varm. I tillegg vil terrassemarkisen gi ly for både regn og vind, slik at du ikke trenger å styrte inn i huset ved det minste tegn til værendring.

Vi leverer kraftige terrassemarkiser med robuste mekanismer, og du kan velge mellom flere løsninger når det gjelder design og stoff, alt etter hva som passer best for din bolig og uteareal. Vi har også kasettmarkiser, hvor markisearmer og duk er innkapslet i en kassett som beskytter og skjuler armer og duk når markisen ikke er i bruk.

Terrassemarkisen skjermer godt for sol og varme, men sterk vind kan være en utfordring. Dersom du skal ha solskjerming på et vindutsatt område, må du velge en kraftig markise eller vurdere en mer robust type solskjerming.

Terrassemarkisen skjermer deg godt for sol og varme.

Screenmarkiser

Screenmarkiser eller «ZIP screens» er et slags utvendig rullegardin som kan gi ypperlig solskjerming uten at det går på bekostning av utsikten. Våre screens fra produsentene Heroal og Renson tåler vind helt opp mot 120 km/t og er noe av det mest robuste og kvalitetsrike alternativet du kan få. Zipscreen leveres i utallige varianter av duk, både med tanke på perforeringsgrad (åpenhetsfaktor) og farger, og det er også mulig og få helt lystette duker. Disse markisene styres enkelt med fjernkontroll eller app. De kan også gå av seg selv ved hjelp av sol/vind-automatikk.

Screenmarkisen passer fint om du ønsker å stenge varmen ute og begrense lysinnslipp. Med screen kan du skjerme deg for sol og varme og samtidig ha godt utsyn gjennom duken. Det er også fint på vindusatte områder om du velger en robust variant.

Screenmarkisen gir utmerket solskjerming, samtidig som du beholder utsikten.

Vindusmarkiser

Vindusmarkiser er laget med formål om å skjerme det som er på innsiden av vinduene. Du holder altså varmen ute, samtidig som dagslyset likevel slipper inn. I tillegg får du beskyttelse mot refleksjon og gjenskinn på TV- og PC-skjermer, samtidig som fasaden får et fint preg. Vi leverer stabile og kraftige vindusmarkiser som tåler utfordringene fra vær og vind.  Med fleksible konstruksjoner og funksjoner kan våre modeller tilpasses de aller fleste hustyper.

Vindusmarkiser kan være et fint alternativ hvis du ønsker å stenge ute solen fra arbeidsstasjonen eller tv-skjermen uten at du mister dagslys.

Vindusmarkiser stenger solen ute fra arbeidsplassen og gir fasaden et løft.

Utvendige persienner

Utvendige persienner er en effektiv, og stilren form for solskjerming som gir fasaden på boligen et lite løft, samtidig som de fanger opp mye varme fra solen. Dette er et meget effektivt solskjermingsprodukt som tar opptil 90 % av solvarmen. Våre persienner har robuste lameller som er meget værbestandige. Når persiennene ikke er i bruk, skjules de i dekk-kasser over vinduet. Du kan få ulike farger på lamellene og kassene, og persiennene betjenes enkelt med motor eller sveiv.

En fordel med utvendige persienner er at du kan regulere hvor mye lys du vil slippe inn ved å vinkle lamellene. Utvendige persienner passer fint om du ønsker å stenge solvarmen ute, men samtidig som lyset slippes inn.

Utvendige persienner er en effektiv og stilren form for solskjerming.

Parasoll

En parasoll skjermer for sol og varme på et spesifikt område – som for eksempel over terrassebordet når du skal nyte grillmiddagen eller over solsengen når solstrålene blir for intense. Våre parasoller fra kvalitetsleverandøren Bahama har kraftig utførelse og takler fint å stå oppreist i sterk vind. Det er også mulig å få intergrerte lyslister, varmelamper og høyttalere i parasollen.

En parasoll kan være et enkelt, men effektivt alternativ om du ønsker solskjerming på ett bestemt sted, og ikke har en vegg til å montere terrassemarkisen på. Parasollene kan leveres runde, kvadratiske og rektangulære. Størrelsen på disse får du fra 6-40 m2.

En parasoll er et enkelt, men effektiv solskjerming på ett bestemt sted.

Pergola

Denne typen skjerming er blitt veldig populært i Norge de siste årene. Pergolaen kan være frittstående eller være tilknyttet hus og hytte. En pergola har kraftig konstruksjon som er montert fast i bakken eller terrassen, noe som gjør den særs værbestandig og tåler kraftig vind, snø og regn hele året. Vi har en rekke ulike alternativer å velge mellom. Taket kan leveres med lameller som kan åpens og lukkes eller duk som kjøres inn og ut. Vegger kan utstyres med enten skyvedører i glass eller screens som kjøres opp og ned. I tillegg til vegger kan du utstyre pergolaen med integrert lys, lyd og varme.

En pergola er fin om du har god plass og ønsker beskyttelse på vindutsatte steder. I tillegg pynter den opp uteområde og gir deg samtidig ekstra uterom hvor du kan hygge deg sammen med familie og gjester nærmest hele året.

Pergolaen pynter opp uteområdet, samtidig som du får god beskyttelse mot sol, vind og regn.

Usikker på hva du skal velge?

Hva slags type solskjerming som er best for deg kommer an hvilke behov og ønsker du har og hva som lar seg gjøre i boligen du bor i. Kontakt oss, så kommer vi på en gratis befaring for å hjelpe deg å finne ut hva slags muligheter du har. Vi hjelper deg gjerne å skreddersy solskjermingen for din bolig.


Trenger du solskjerming?