Hvordan velge solskjerming

Hvordan velge solskjerming

December 14, 2023
Hvordan velge solskjerming

Når du skal velge solskjerming, er det viktig å tenke gjennom hvilke behov du trenger å dekke. Enten du ønsker å redusere varmen, redusere sjenerende sollys, beskytte møblene mot falming eller sperre for innsyn, er det flere faktorer å ta hensyn til. Denne artikkelen viser hva du bør tenke på for å velge rett løsning for deg.


Identifiser behovene dine

Hva ønsker du å oppnå med solskjermingen? Dersom du ønsker å redusere varmen, er utvendige alternativer gjerne de mest effektive. Hvis målet er å sperre for innsyn og lys, er innvendig solskjerming en god løsning.


Alternativer innen innvendig solskjerming 

Innvendig solskjerming er effektivt for å kontrollere lys og innsyn, samtidig som det gir rommet et løft. Å regulere mengden naturlig lys som slipper inn i et rom hjelper deg å skape et mer behagelig inneklima og beskytter møbler og gulv mot bleking. Her har du alternativer som persienner, plisségardiner, rullegardiner og lamellgardiner. Innvendige løsninger med tekstil kan også ha gode akustikkdempende egenskaper.


Plisségardiner gir deg fleksibilitet til å justere lysinnslipp, noe som er ideelt for å unngå gjenskinn i TV-en og for å skape en avslappende atmosfære. Persienner er et annet godt alternativ for å kontrollere både lys og innsyn, spesielt i rom som vender mot gaten. Lamellgardiner kan være et elegant valg for større vinduer eller skyvedører, og gir en moderne touch samtidig som de gir god kontroll over lysinnslippet. Rullegardiner finnes i bredt spekter av materialer og farger, og kan tilby alt fra lett lysfiltrering til fullstendig mørklegging.

Les også: Billig eller dyr solskjerming?

plissegardiner spisestue


Alternativer innen utvendig solskjerming

Det finnes en rekke løsninger for utvendig solskjerming som hjelper å redusere varmen, samtidig som du kontrollere sollyset. Markiser er et populært valg for de som ønsker å skape skyggefulle områder over vinduer, terrasser eller balkonger, og de finnes i mange stiler og design, både manuelle og motoriserte. I vindfulle Rogaland kan zip-screens være et mer robust alternativ som effektivt beskytter mot solen samtidig som de tåler tøffere værforhold. Utvendige persienner tilbyr også en fin kombinasjon av funksjonalitet og stil, og gir god kontroll over lysinnslipp og skjermer for innsyn.

utvendig persienne

Les også: Utvendig solskjerming – hva skal du velge?


Ta hensyn til klimaet

Værforholdene i ditt område spiller en stor rolle i valg av utvendig solskjerming. I områder med mye vind kan for eksempel zip-screens være en bedre løsning enn markiser.

Tilpass solskjermingen til eget hjem

Velg solskjerming som komplementerer husets stil. Moderne hus kan for eksempel dra nytte av screens, mens på klassiske eneboliger kan også markiser passe godt.

 Manuell, motorisert eller automatisk styring?

Vurder om du ønsker manuell, motorisert eller helautomatisk styring av solskjermingen. De fleste produkter i dag tilbys med motorbetjening og helautomatiserte løsninger som justerer seg selv etter behov. Du kan lese mer om fordeler med automatisk motorisert solskjerming.


Få profesjonell hjelp 

Ikke nøl med å søke hjelp fra eksperter for å finne den beste løsningen for dine behov. Vi tilbyr gratis befaring og kan gi deg råd basert på vår erfaring og kunnskap.

Bestill gratis befaring