Hvor mye vind tåler markiser?

April 2, 2020
Hvor mye vind tåler markiser?

Skal du ha markise og lurer på hvordan markisen klarer seg i vær og vind? Her er våre anbefalinger for når markisen skal reguleres inn og informasjon om når den kan stå ute!

Markiser er lagd for å tåle vindbelastninger på 7-8 m/s. Armene er satt opp med fjærer som sørger for, at lettere til moderat vind, ikke er noe problem. Blåser det mye mer en dette, så skal markisene reguleres inn. Dette enten med sveivbetjening eller med fjernkontroll.

Større markiser  er naturligvis enda mer utsatt, når det kommer til kraftig vind, og må følges med på. Markiser på mer en 10 kvadrat meter er mer utsatt en mindre markiser, dette gjelder også markiser med større utfall, feks 3 - 4 meter. Konsekvensen er at duken, og evt fjærer og armer blir ødelagt. Dersom dette skulle skje, vil det i de fleste saker ikke være dekket av reklamasjon eller garanti. Dette regnes altså som feil bruk.

Skulle det vise seg at armer, eller andre deler på markiser får bruk som kan tilskrives produktfeil, vil dette være godt synlig. Det er ikke vanlig at leverandører av solskjerming har feil med brudd på markisearmer.

Blåser det litt mer en vanlig, så skal markisen reguleres inn. Markisen tåler fint lett til moderat vær, mens dersom det blåser kraftig kan det oppstå brudd på markisearmer, noe som er vanskelig og få dekket på garanti. Stavanger Markise har også eget verksted, slik at du produktene kan fikses på, uten at det må helt til, eller gjennom leverandører.

Trenger du mer informasjon om hvordan din markise skal holde seg best mulig i vær og vind? Ta kontakt her.

Trenger du solskjerming?