Solskjerming på soverommet

Solskjerming på soverommet

December 11, 2023
Solskjerming på soverommet

Det kan være vanskelig å velge solskjerming til soverommet, og valget er avgjørende for en god natts søvn. Det er derfor viktig å bruke litt tid, og gjøre skikkelig research, slik at du finner den rette løsningen for deg. 

Mørklegging

Mange er avhengig av et helt mørkt soverom for å kunne sove, og da er både plisségardiner og rullegardiner populære valg. Her kan du velge produkter med doble stofflag som har lysdempende og isolerende effekt. Det er viktig å merke seg at selv om duken er lystett vil det alltid komme noe lys inn fra sidene. Ønsker du total mørklegging kan det leveres løsninger med sideskinner og evt børster/pakning eller kassett i toppen. For full fleksibilitet er det anbefalt å velge løsninger med muligheten til å justere lysgjennomskinn etter behov, med for eksempel en persienne eller duo-rullegardin, slik at du kan variere etter behov.

Lufting

God luftkvalitet er viktig for søvnkvaliteten. Fritthengende løsninger, som for eksempel rullegardin, vil fort blafre og dunke mot vinduet når dette er åpent. Dette er noe som både er irriterende å høre på, og som kan bidra til slitasje og minske levetiden på produktet. Dersom lufting er en prioritet, kan det være lurt å velge produkter som også er festet i nedre kant for å begrense blafring og lyd. Vil du gå for en løsning med sideskinner for ekstra mørklegging, vil det ikke kunne luftes samtidig som gardinene er nede.


Lurer du på hvilke alternativer som passer best på ditt soverom? Vi kommer gjerne på en gratis befaring og kan hjelpe deg med råd og tips på veien.


Innsyn

Dersom du bor tett på naboene, blir blokkering for innsyn fort en prioritering. Mange velger mørkleggingsgardiner da disse blokkerer både for lys og innsyn, men her har du ikke muligheten til å justere lysinnslippet. Persienner gir deg muligheten til å justere lys og innsyn etter behov. Rullegardiner gir også solid innsynsbeskyttelse, og er både enkle og funksjonelle. Plissegardiner er også et godt alternativ som gir muligheten til å justere innsyn både fra toppen og bunnen. Lamellgardiner er et godt valg for store vindusflater og skyvedører, og gir deg muligheten til å sperre for innsyn uten at det går på bekostning av utsynet. Ulempen kan være at de ikke gir like gode muligheter for mørklegging. Les mer om å skjerme mot innsyn.Sikkerhet på barnerommet

På barnerommet er sikkerheten viktig. Velg solskjermingsprodukter uten snorer for å unngå ulykker. Mange plissé- og rullegardiner kommer med grep eller motoriserte alternativer som eliminerer behovet for snorer.


Estetikk og atmosfære

Det er viktig at solskjermingen er funksjonell med tanke på søvnkvalitet, men dette trenger ikke gå på bekostning av estetikken. Innvendig solskjerming kommer i mange stiler, farger og design, noe som gjør at du kan få akkurat det uttrykket du ønsker på soverommet.


Skreddersydd solskjerming

For å minimere lysglipper og sikre perfekt passform, kan det være lurt å bestille solskjerming på mål. Dette sikrer at produktet passer nøyaktig til vinduets størrelse og form med minimale klaringer.


Ute eller inne?

Innvendig solskjerming er gjerne det mest økonomiske alternativet, men utvendige persienner og screens kan gi bedre beskyttelse, spesielt mot varme. Det er også verdt å merke seg at utvendig løsning vil alltid lage noe lyd dersom det er mye vær og vind. Vurder dine behov og sammenlign priser og tilbud før du tar en beslutning. Les mer om hvordan


Riktig valg av solskjerming på soverommet kan forbedre søvnkvaliteten. Vurder dine behov for mørklegging, lufting, innsyn og estetikk for å finne det beste alternativet for ditt soverom. 

Bestill gratis befaring