Hvordan rengjøre store persienner

Hvordan rengjøre store persienner

April 1, 2020
Hvordan rengjøre store persienner

En kort guide på hvordan du skal rengjøre persienner, dette uten å skade motor og lameller.

Større persienner til utendørsbruk fra Stavanger Markise leveres med lameller på 80mm, og lamellene tåler godt med vær og vind. Selv med persienner i høyeste kvalitet, kan feil vask av persienner kutte godt ned på levetiden. Her gjelder det å passe på snorer, plastdeler, lameller og motor.

Det viktig å vaske persiennene med et mildt-fett-løsende vaskemiddel. Et godt eksempel på et slikt vaskemiddel er bil-shampo. Viktig er det også at vaskemiddelet ikke er for sterkt, da dette kan skade snorer og plast betraktelig. Det skal heller ikke spyles på persienner med høyt trykk, da dette både kan skade lameller, motor og strømkobling.

Anbefalt fremgangsmåte: Spray på fettløsende såpe/avfetting og la det virke i noen få minutter. Spyl deretter persiennen med forsiktig trykk! Det er mulig å bruke høytrykkspyler, men kun hvis trykket har blitt nedjustert med god sprede-stråle. Vanskelige flekker bør du heller ta med svamp.

Kontakt oss gjerne dersom noen av dine produkter fra Stavanger Markise ikke lar seg rengjøre så enkelt som du håpte, vi har også et verksted hvor vi fikser det meste, slik at du slipper å vente på deler fra leverandør.

Bestill gratis befaring