Spar penger på miljøvennlig solskjerming

Spar penger på miljøvennlig solskjerming

March 20, 2023
Spar penger på miljøvennlig solskjerming

Fokus på bærekraftige tiltak er både riktig og viktig. Ikke er det kun bærekraftig med tanke på miljøet og kloden vår, men også med tanke på lommeboken. Bærekraft er rett og slett økonomisk lønnsomt.

Bedrifter skaffer seg BREEM-sertifiseringer og annonserer med skilt at de nå er miljøvennlige. De skrur av kaffemaskinen når de reiser hjem fra jobb, de kaster mindre søppel og plasten sender de med el-lastebil til gjenvinningsanlegget. De panter også flasker og går fra gule lapper til laptop.

Trenden gjør seg også gjeldende på hjemmebane. Panting har vi i nordmenn vært verdensmestre på lenge, men den gode naboen og omtenksomme borgeren donerer nå gjerne flaskepanten til Røde Kors i tillegg. Avfall sorteres, vi prøver å kaste mindre mat, og kanskje går vi til og med til det skrittet å installere solceller på taket. Nå som prisen på strøm ikke lenger kan ignoreres er det fort være et både et bra mijøtiltak som økonomisk tiltak; mange av oss vasker nå uansett klær når strømprisen er på det billigste og dusjer på rekordkjappe 2,5 minutter.   

Som representant for storsamfunnet bygger Staten ut vindmøller på både rett og feil sted, og vannkraft leder veien for et verdenssamfunn som prøver å sikre fremtiden for de neste generasjonene.

Alt dette leder til spørsmålet: Hvordan kan vi være enda mer miljøvennlige? 

Hvis du lurer på det så har vi gode nyheter! Det finnes ytterligere metoder å spare miljøet på og samtidig redusere strømforbruket og månedlige strømutgifter. Nøkkelen ligger i hvilken type solskjerming du har. Enda mer nøyaktig, om du har innvendig eller utvendig solskjerming. Det har seg faktisk slik at når det er varmt ute, så kan du bruke utvendig solskjerming til å redusere strømforbruket med 60 % ved å stenge varmen fra sola ute. Dette betyr at du ikke trenger å bruke strøm for å kjøle ned, det skjer helt av seg selv. Vipps så er inneklimaet mer komfortabelt og strømregningen redusert.

Så klart tenker du; solskjerming er selvfølgelig praktisk på varme sommerdager. Men visste du at det også kan gi store besparelser både økonomisk og energimessig om natten og på vinteren? Ved at den innvendige solskjermingen er nede når det er kaldt ute, skaper man en ekstra luftlomme som ekstra isolasjon og man unngår «kald-ras» fra vinduene. Det merkes fort på strømregningen i de månedene når prisen uansett er på sitt dyreste!

21. mars 2023 er fødselsdagen til den første «Globale Solskjermingsdagen». I følge European Solar Shading Organisation (ES-SO) er målet med denne «å gjøre allmennheten og beslutningstakere oppmerksomme på de menneskelige, økologiske og økonomiske fordelene med solskjerming.»*

ES-SO viser videre til en vitenskapelig studie utført av konsulenthuset Guidehouse som viser at «smart eller dynamisk solskjerming kan redusere CO2-utslipp med opptil 100 millioner tonn og spare opptil 285 milliarder euro. Dette er en potensiell energibesparelse på opptil 60 % for kjøling av bygninger innen 2050. Bygninger er fortsatt de ledende energiforbrukerne i Europa i dag, og står for 40 % av energiforbruket og 36 % av klimagassutslippene. Hvis vi ikke gjør noe, vil klimaendringer og hetebølger øke antallet bygninger som krever klimaanlegg med anslagsvis 60 %».*

Følgelig tar ES-SO videre til orde for at å påtvinge standarder for solskjerming i byggelovgivningen ville være et logisk skritt når klimaendringene ugjenkallelig fortsetter å akselerere.*

Skal du allerede handle solskjerming? Da handler det bare om å investere i riktig type solskjerming, og så enkelt er det. Med det rette valget vil du spare miljøet, det vil spare deg penger og plutselig så kan du nyte flotte solskinnsdager mer enn noen gang, med samvittigheten til en god samfunnsborger!

Lurer du på hvilken type utvendig solskjerming du trenger for å få dette til? Stavanger Markise er eksperter på solskjerming! Vi har håndplukket flere av verdens beste leverandører, slik at du kan ha solskjerming til ditt hjem i best mulig kvalitet. Sender du oss en e-post, så sender vi en rådgiver til deg på gratis befaring!

* Kilder brukt: https://es-so.rcapress.be/s/89668316-69fc-4b9a-83b6-60fdc01a48f5

Bestill gratis befaring